Get Adobe Flash player

kozseghaza-regen
Községháza régen

Győrzámoly község önkormányzata 2008-ban pályázatot nyújtott be a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium által, az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengely vidékfejlesztési intézkedések keretében, a gazdaság és a vidéki lakosság számára nyújtott alapszolgáltatásokkal kapcsolódóan meghirdetett „Integrált Közösségi Szolgáltató Tér (IKSZT)" cím elnyerésére. A pályázat lényege az volt, hogy olyan közösségi teret kell kialakítani, amiben a község életében fontos helyiségeket lehet elhelyezni.
A pályázat pozitív elbírálást nyert, így 2010 őszén megkezdődtek a munkálatok a Polgármesteri Hivatal épületén.
Az építkezés 2011 tavaszán fejeződött be, majd május 7-én ünnepélyes keretek között Kozma Imre atya megáldotta és Horváth Gábor polgármester Úr, dr. Torma Viktória jegyzőnővel közösen átadta az épületet.

kozseghaza
A felújított községháza

Az IKSZT feladata, hogy változatos információs és közösségi szolgáltatásokat nyújtson a településen élőknek. Egyik legfontosabb funkciója, hogy kiszolgálja a fiatalokat, elsősorban közösségi programok szervezésével, de helyet ad más jellegű rendezvényeknek is. Segíti a helyi lakosok és vállalkozások információhoz jutását, internetes hozzáférést biztosít sokrétű tájékozódáshoz.

Településünkön nagyon fontos a kulturális élet fellendítése, a közösségi élet megszervezése. Ahhoz, hogy a fiataljainkat itt tudjuk tartani, biztosítanunk kell számukra egy olyan helyet, ahol lehetőségük van a szabadidő hasznos eltöltésére, a muzeális emlékek bemutatására.

Az IKSZT a következő kötelező és opcionális szolgáltatásokat nyújtja:

 • egészségfejlesztő programok szervezése, lebonyolítása
 • a fiatalok számára: ifjúsági programok szervezése, kézműves foglalkozások, ifjúsági információs pont működtetése, a fiatalok közösségi aktivitásának fejlesztése
 • vállalkozókkal való kapcsolattartás
 • internet tanítás az idősebbeknek
 • közművelődési programok szervezése
 • közösségi könyvtár működtetése
 •  internet hozzáférés biztosítása

Az IKSZT-ben elhelyezkedő termek:

 1. Rendezvény terem (82 m2): nagyobb csoportok fogadására alkalmas, tv-vel, DVD-lejátszóval, vetítővel és vetítővászonnal felszerelt. A teremből nyíló teakonyhában kávé, tea készíthető. Kiváló helyszín konferenciák, céges rendezvények, előadások lebonyolítására.
 2. Multifunkcionális közösségi tér (40,5 m2): kisebb csoportok számára optimális, megbeszélések, továbbképzések kivitelezésére. A teremben két számítógép került elhelyezésre.
 3. Az internet szobában 3 korszerű számítógép várja az internetezni vágyókat. A gépek a legújabb igényeket kielégítő szoftverekkel felszereltek: MS office 2009, képszerkesztő, Skype, valamint kiegészítők: webkamera, fülhallgató, hangszóró, mikrofon.
 4. Könyvtár

Nyitva tartás:

Hétfő zárva
Kedd 11:00-19:00
Szerda 08:00-16:00
Csütörtök 12:00-20:00
Péntek 08:00-16:00
Szombat 12:00-20:00

 

A győrzámolyi IKSZT honlapja: www.ikszt-gyorzamoly.csapata.hu