Get Adobe Flash player

szivarvany_dalkorA Győrzámolyi Hármashatár Alapítvány elnökeként szeretném Önöknek/Nektek bemutatni a Szivárvány Dalkört. Ehhez Máder János írásait hívtam segítségül, akinek ezúton is köszönöm a segítséget.
A Dalkör 1999-ben alakult 14 fővel. Lelkesen és rengeteg gyakorlással vágtak neki ennek az új próbálkozásnak, ami azóta bebizonyította milyen nagy szükség van a falunak egy saját népdalkörre. Kezdetben Kutasné Szabó Piroska vezette a dalkört, 2005 óta Róth József kezében van „a karmesteri pálca".
A repertoár folyamatosan bővül, a népdalok mellett már többszólamú művekkel is szórakoztatják közönségüket. A községi rendezvények állandó résztvevői, de találkozhatunk velük a templomban, akkor is ha valakit az utolsó útjára kísérnek és természetesen különböző versenyeken.
Több térségi minősítőn is részt vettek, amelyeken Ezüst minősítést szereztek, mígnem 2008.évben a Balázs Béla Megyei Művelődési Központ által szervezett Népdalkörök Térségi minősítőjén Dalkörünk teljesítményét a zsűri Kiválónak értékelte.
Aztán elkövetkezett 2008.november 22.-e, az Éneklő Magyarország XVI. Országos Kórusminősítés rendezvénye, amelyen Vegyeskar besorolást és Ezüst minősítést kaptak.
Hagyományteremtő szándékkal Kórustalálkozót hoztak létre, ami eddig hat alkalommal került megrendezésre a színkör segítségével.

2009-ben a 10 éves évfordulót egy nagyszabású koncerttel és fogadással ünnepelték.
Hetente egyszer, csütörtöki napon, egy-két órás próbán találkoznak, amely alkalmat ad baráti beszélgetésekre is.

A kórus mindig sok szeretettel várja az énekes kedvű embereket.