Get Adobe Flash player

Tisztelt Lakótársaim! Kedves Győrzámolyiak! (2020. április 9.)

A mai miniszterelnöki bejelentés lehetőséget ad a polgármestereknek, hogy tovább szigorítsák a kijárási korlátozást. Az elmúlt napokban tapasztalható volt községünkben is, hogy egyre többen tartózkodnak a közterületeken, egyre nagyobb volt a „nyüzsgés”.
Nagyon fontos, hogy a következő négy napban valóban maradjunk otthon! Az ünnep lehetőséget ad azoknak is az otthonmaradásra, akik eddig dolgoztak. Természetesen vannak olyanok is, akik ezt most sem engedhetik meg maguknak, mivel munkájuk nélkülözhetetlen a közösség számára.

Tudom, hogy nehéz az ünnepi készülődés, nehéz lesz az ünneplés, azok nélkül, akikkel együtt szoktuk tölteni ezeket a napokat. Tudom, hogy hiányérzetünket nem elégíti ki az interneten, telefonon lopott idő, amit egymásnak tudunk adni. Tudom, hogy a jó idő csábít, kirándulásra, kerékpározásra, görkorcsolyázásra stb.!
DE!
Tartsuk szem előtt a közös célt! Ami nem más, mint saját és mások egészségének a megőrzése, megvédése. A lezárt közösségi terek továbbra is zárva tartanak (beleértve a játszótereket és a focipályákat is). Továbbra is kérem, hogy éljünk saját udvarunk adta lehetőségekkel! Nagyon felélénkült a Duna-part és a határ forgalma is. Naponta tapasztalom, hogy az ott sétálók (tisztelet a kivételnek) nem tartják be a legfontosabb szabályokat, azaz egymástól a minimum 1,5 méteres távolságot és azt, hogy tilos a csoportosulás.

Nyomatékosan kérek mindenkit, hogy ebben a négy napban, tartózkodjon otthon!Szükség esetén a polgárőrség bevonásával ellenőrzéseket folytatunk és ha nem tartják be a szabályokat, írásos figyelmeztetésre, bírságolásra kerülhet sor!
Amennyiben azt tapasztaljuk, hogy nem tartózkodnak otthon és a szabályokat folyamatosan megszegik, kijárási tilalom bevezetésére is sor kerülhet hétfőig!

Bízom az itt élőkben! Tudom, hogy képesek megérteni a helyzet komolyságát és képesek az együttműködésre! Hiszek abban, hogy közösen képesek leszünk megvívni a harcot ezzel a láthatatlan ellenséggel!
Vigyázzunk egymásra, vigyázzunk magunkra, hogy szép közös jövőben legyen részünk!
Áldott ünnepet!

Pulai Nikoletta
polgármester

 

maradj otthon2

Allo banner

Allo banner

Danube bike&boat

Loog 1301

02

Deutsch

KTC Tennis Club

logo2 feher

FitFight

liza fit fight FB